Opening IKC Katwijk

19 april 2024

Op maandag 8 april vierden we de officiële opening van het Integraal Kindcentrum (IKC) Katwijk! Het IKC en de gymzaal zijn begin dit jaar in gebruik genomen.

 

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft het ontwerp gemaakt. Het gebouw is ruim en licht, met grote leerpleinen. Het nodigt uit tot creativiteit en spelen.

 

In het IKC werken we (De Windvang) samen met Dalton School Katwijk, De Leidse Buitenschool, Cardea en KOK kinderopvang. Met de partners stelden we een gezamenlijke openingstoespraak op waarin we onze ambities benoemen. Peter Velseboer, bestuurder van Openbaar Onderwijs Duin- en Bollenstreek voerde namens ons allemaal het woord.

 

“Op deze plek gaan we laten zien hoe we onze kennis gaan samenbrengen voor alle kinderen. Vorige week sprak ik een van de ouders, en ze zei ‘wat fijn dat er zoveel expertise dicht bij elkaar zit, zodat de kinderen gewoon naar school kunnen gaan’”.

 

Samen met wethouder Jacco Knape (Onderwijs) van Gemeente Katwijk benadrukten we de waarde van dit nieuwe IKC voor Katwijk. “Het is geen gewoon gebouw. Het is een plek waar onderwijs, opvang en jeugdhulp samenkomen waarin ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. We kunnen samen trots en blij zijn” aldus wethouder Jacco Knape.

 

In dit gebouw gaan directeuren, leerkrachten, zorgverleners, ondersteuners en bestuurders samen werken en leren (van en met elkaar) om optimale ontwikkelingskansen te bieden voor ieder kind van 0 tot 13 jaar. Samen opgroeien, samen ontwikkelen. Dat is ons doel.

 

Lees meer over de opening

allesoverkatwijk.nl

 

Bekijk hier de foto’s van de officiële opening (klik)
 

 Nieuwsarchief