Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief november 2018 De Windvang   dec 2019
Personele informatie

Start nieuwe directeur – Maandag 3 december

De maand december staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat de nieuwe directeur, Vincent, ook al bijna van start gaat. Maandag drie december zal hij starten en het stokje van mij overnemen. Ik heb het afgelopen jaar met ontzettend veel plezier op De Windvang gewerkt en zal jullie allemaal, en zeer zeker de kinderen, gaan missen. Ik wens jullie plezier maar vooral een fijne samenwerking toe met Vincent en wie weet zien we elkaar nog eens. Om er voor te zorgen dat alles zo goed mogelijk wordt overgedragen, blijf ik in de eerste werkweek van Vincent nog paraat op school, om hem te ondersteunen. Donderdag 6 december zal officieel mijn laatste dag op De Windvang zijn.

 

Zieken

Helaas moet ik u meedelen dat zowel meester Andy als juf Liz (Werter) nog steeds afwezig zijn. Ook juf Liz (Rouw) is tijdelijk thuis i.v.m. met een knie operatie. Gelukkig is de operatie goed gegaan en is zij momenteel bezig met revalideren. Meester Maart is na een periode van verlof, om thuis voor zijn vrouw te zorgen na een ernstig ongeluk, weer zo goed als fulltime terug bij ons op school. Juf Ilona (Schaap – van Es) is inmiddels met zwangerschapsverlof, we wensen haar succes met de laatste loodjes!

 

Jasmijn Kuyvenhoven

Juf Ilona met verlof Juf Ilona met verlof

Juf Ilona met verlof

Dinsdag 5 november heeft groep Kotter een gezellige high tea gedaan in de klas om afscheid te nemen van mij.
Alle ouders en kinderen hadden wat lekkers meegebracht en/of zelfgemaakt en we hebben met zijn allen zitten smullen. Het was een gezellige middag!

En voor de vakantie was ook al verrast met een mooie luiertaart van de kinderen en ouders. Heel erg bedankt hiervoor!

Ik wens jullie en de kinderen heel veel plezier de komende tijd en hoop jullie snel weer te zien!

Groetjes Ilona van Es

Tafeltennis groep Klipper

Tafeltennis groep Klipper

Op donderdag 15 november zijn we met groep Klipper naar tafeltennisvereniging Rijnsoever geweest.

Het was een erg leuke ochtend, wat een talent hebben we in huis! Iedereen heeft goed geluisterd naar de uitleg van meester Jan en daarna werd er bloedfanatiek een wedstrijd gespeeld. Winnaar Jeffrey ging met de ‘prijs’ naar huis.

Mocht uw kind het leuk vinden: ze kunnen van school een flyer meenemen met daarop een leuke actie voor een aantal lessen. 

Reminder studiedag
Reminder studiedag

Morgen, vrijdag 23 november, is er een studiedag voor het team van de Windvang. Op deze dag zijn alle leerlingen vrij!

Donderdag 29 november, klasseninloop

Op donderdag 29 november krijgt u de gelegenheid om in de klas van uw zoon of dochter te komen kijken. Van 14.30 tot 14.45 kunt u binnenlopen en even rondkijken waar de kinderen in de klas mee bezig zijn.

U zult begrijpen dat er in dit kwartier geen gelegenheid is om over uw kind te praten met de leerkracht, het is echt bedoeld om even rond te kijken.

 

We hopen veel ouders te mogen begroeten!

Sinterklaas op de Windvang

Sinterklaas op de Windvang

Op woensdag 5 december vieren we het sinterklaasfeest op de Windvang. Ook dit jaar komt de Sint met zijn pieten onze school bezoeken, we zullen hem met alle groepen opwachten! We zijn benieuwd hoe hij dit jaar aan zal komen......

De kinderen uit het Jolletje zijn op deze woensdag ook op school zodat zij het feest niet missen.

Voordat het zover is mogen de kinderen op 30 november hun schoen zetten op school. Er hoeven geen schoenen meegenomen te worden van huis.

Afgelopen maandag hebben de leerlingen van de bovenbouw lootje getrokken. Denkt u eraan dat de surprise oo maandag 3 december op school moet zijn?

Een brief met uitgebreidere informatie volgt nog.

Fietsen 't Jolletje

De kleuters van het Jolletje vinden het heel leuk om te fietsen tijdens buitenspel, helaas zijn de fietsen die we nu hebben zo goed als "op". Mocht u in de schuur nog een goed fietsje hebben staan (niet groter dan 16 inch), wat niet meer in gebruik is, dan houden wij ons van harte aanbevolen.

Wat kun je doen als je snel boos bent?

In januari 2019 zal op de Windvang een eerste groep kinderen starten met een cognitieve gedragstraining. De training is er op gericht om beter om te leren gaan met boosheid. Veel kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hen overkomt. Met deze training proberen we de kinderen bewust te maken van de gedachtes die voorafgaan aan het moment dat het kind ontploft. We proberen hen op een nieuwe manier over hun boosheid na te laten denken en handvatten te bieden die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat. Kortom, dat ze zichzelf leren bijsturen voordat ze ontploffen. We zullen starten met een groep kinderen uit de bovenbouw. De training bestaat uit 8 sessies, die worden gegeven op de Windvang op maandagmiddag onder schooltijd. Janneke Buitenhuis (orthopedagoog) zal samen met Eline Grimbergen (stagiaire orthopedagogiek) de training gaan verzorgen. Als uw kind in aanmerking komt voor deze training wordt u binnenkort door een van hen benaderd.

Herinnering inleveren toestemmingsverklaring

Herinnering inleveren toestemmingsverklaring

Voor de herfstvakantie heeft u de vernieuwde toestemmingsverklaring ontvangen. Velen van u hebben deze inmiddels ingevuld en ingeleverd, dank daarvoor!

Van een aantal mensen hebben we hem nog niet terug mogen ontvangen. Wanneer u er nog niet aan toe bent gekomen om hem in vullen en in te leveren, wilt u dit dan alsnog doen?

Mocht u hem kwijt zijn geraakt dan kunt u op school een nieuw exemplaar vragen of hem hier (klik) downloaden.

Bedankt alvast voor uw medewerking.

Kerstviering

Hierbij alvast een eerste bericht van de kerstcommissie.

We willen dit schooljaar kerst vieren op donderdagavond 20 december om 19.00 uur.

Op vrijdag 21 december hebben de kinderen een kerstontbijt of brunch.

 

Wilt u deze data alvast in uw agenda noteren?

Verdere informatie ontvant u binnenkort.

 

  Voor de agenda:

23 november

20 en 27 nov. 4, 11 en 18 december

29 november

 

29 november

30 november

3 december

 

3 december

5 december

20 december

21 december

21 december

23 december t/m 4 januari

 

  Activiteit:

Studiedag, alle leerlingen vrij

Muzieklessen Kotter

Afname drempelonderzoek en NIO eindgroepen

Klasinloop vanaf 14.30 uur

Schoen zetten

Voor de bovenbouw: Surprise mee naar school

Eerste dag Vincent van der Kooij

Sinterklaas

Kerstviering om 19.00 uur

Kerstontbijt / brunch

Continurooster, school uit om 12.30 uur

Kerstvakantie