Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief oktober 2018 De Windvang   okt 2018
Vervangingen van leerkrachten in de komende periode.

Zoals u wellicht heeft meekregen via het nieuws en/of andere berichten is het momenteel enorm lastig om aan (inval)leerkrachten te komen. Het hele land vist in de zelfde vijver en die is zo langzamerhand bijna leeg. Dat wil niet zeggen dat wij hier niets mee doen. Elke dag zijn wij op allerlei manieren bezig om er voor te zorgen dat wij de ontstane (tijdelijke) vacatures kunnen opvullen op De Windvang. De stand van zaken tot nu toe:

 

Juf Liz Rouw moet helaas wederom een knie operatie ondergaan. Zij zal na de herfstvakantie alleen nog maandag 29 oktober aanwezig zijn. Daarna wordt het als volgt opgelost:

Juf Maudy: maandag, dinsdag en woensdag

Juf Sietske (juf van Westlander): op donderdag en vrijdag

 

Zoals u weet is juf Ilona, de juf van Kotter, zwanger. Inmiddels is zij hoogzwanger en zal zij binnenkort met verlof gaan. Dinsdag 6 november is haar laatste werkdag. We zijn nog steeds druk bezig met het zoeken naar een gepaste oplossing voor de vervanging van juf Ilona. Mochten wij meer weten dan hoort u dat uiteraard direct.

Afscheid van twee juffen!

Helaas moet ik u meedelen dat twee van onze juffen ons binnenkort gaat verlaten. Juf Nicole heeft een nieuwe baan in het VO en gaat ons na de kerstvakantie verlaten. Ook juf Mirjam heeft een nieuwe baan in het onderwijs en zal De Windvang per 1 december verlaten.  Wij vinden het erg jammer dat ze weggaan maar wensen hen enorm veel plezier en succes in hun nieuwe baan! U begrijpt dat wij ook voor deze ontstane vacatures heel druk in de weer zijn om ze op te kunnen vullen. Mocht er nieuws zijn dan hoort u dat per direct.

Nieuwe toestemmingsverklaring i.v.m. AVG

Nieuwe toestemmingsverklaring i.v.m. AVG

Zoals u allemaal waarschijnlijk wel weet is er een nieuwe privacywet binnen Europa waarin staat dat persoonsgegevens niet zomaar gedeeld mogen worden. 

Vanuit ons bestuur, de Aloysiusstichting, is er een toestemmingsverklaring opgesteld die voor alle leerlingen ingevuld in het dossier bewaard moet worden. 

Vandaag ontvangt u de nieuwe toestemmingsverklaring via uw kind. Wilt u deze ingevuld weer inleveren bij de groepsleerkracht? We willen u vragen dit formulier maandag 29 oktober, na de herfstvakantie, ingevuld weer mee te geven naar school.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Themaochtend voor ouders 08.30 09.30 Donderdag 8 november

Na de herfstvakantie op donderdagochtend 8 november staat de eerste themaochtend voor jullie als ouders gepland. Deze ochtend staat in het teken van het onderwerp; Autisme. Onze eigen intern begeleider, juf Ineke, weet heel erg veel van autisme en wil erg graag haar kennis met jullie delen en eventuele vragen hierover beantwoorden. Zij zal vooral vertellen wat autisme eigenlijk is, hoe je kinderen hierin tegemoet kan komen, welke behoeften kinderen met autisme hebben, hoe we hiermee op school en hoe u hiermee thuis kan omgaan. 

 

Wij hopen u op deze ochtend te mogen ontmoeten onder het genot van een lekker kopje koffie!

Tjalk naar het veldwerk in de Zanderij Tjalk naar het veldwerk in de Zanderij

Tjalk naar het veldwerk in de Zanderij

Donderdag 11 oktober is groep Tjalk bij het veldwerk in de zanderij gaan kijken. Zij zijn daar bezig met opgravingen uit de tijd van de Merovingen.

 

Met geschiedenis heeft de groep het gehad over archeologen en wat is er dan leuker om te gaan kijken hoe dat nou precies in het echt werkt!?

Het was een leerzaam uitje, met prachtig weer en er was ook nog even tijd om te klimmen op de grote zandheuvels. Kortom: Een groot succes!

Kickboxen groep Tjalk Kickboxen groep Tjalk

Kickboxen groep Tjalk

Vrijdag 12 oktober heeft groep Tjalk een heuse kickbox-les mogen volgen bij Dojo Osaka.

Ze hebben daar verschillende technieken geleerd op de box-zakken en het ging zo goed dat ze ook nog een oefening op de vloer mochten doen. Ook hebben ze geleerd over respect voor elkaar, iets wat in het dagelijks leven ook heel belangrijk is.

De kinderen waren erg enthousiast!

  Voor de agenda:

22 t/m 26 oktober 

30 oktober, 6 en 13 november

8 november

16 november 

20, 27 november en 4, 11 en 18 december

 

 

 

  Activiteit

Herfstvakantie

Muzieklessen Westlander

Themaochtend Autisme

Rapporten mee

Muzieklessen Kotter

 
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan hier