Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief september 2018 De Windvang   sep 2018
Afscheid juf Hennie Afscheid juf Hennie

Afscheid juf Hennie

Na 18 jaar als ‘kleuterjuf’ in het Jolletje te hebben gewerkt en na 47 jaar als fulltime groepsleerkracht, is juf Hennie afgelopen vrijdag officieel met pensioen gegaan. Met haar gaan wij een enorm ervaren, bevlogen en geweldige collega missen. We hebben juf Hennie op haar laatste dag in het zonnetje gezet met een mooi cadeau; een zilveren ketting van het ‘Jolletje’. Daarnaast heeft ze van ons allemaal een bos met 47 rozen ontvangen. Op verzoek van juf Hennie hebben wij er geen groot feest van gemaakt en het afscheid alleen met de collega’s laten plaats vinden. Lieve juf Hennie, dank voor alle mooie jaren en we wensen je heel erg veel plezier met alle vrije tijd die je nu gaat krijgen!

Dode-hoek-les Schoener en Klipper

Op dinsdag 25 september zijn de eindgroepen ter voorbereiding op hun verkeersexamen naar een ‘dode hoek- les’ geweest. We werden ontvangen in Scum waar we informatie kregen over app-gedrag door jongeren & ouderen in het verkeer. Als fietser heb je zo ook een dode hoek! Daarna kregen de kinderen de gelegenheid om in een grote bus zelf te ervaren waar de dode hoek zit en hoe een chauffeur hier op in kan spelen m.b.v.  spiegels. Een mooie, leerzame ochtend. Hartelijk dank aan de hulpouders!

 

Schoener & Klipper

Studiedag woensdag 3 oktober

Woensdag 3 oktober is de eerste studiedag voor het team dit schooljaar. Deze staat in het teken van het rekenonderwijs.

Alle leerlingen zijn deze dag vrij.

Schoolfotograaf 4 oktober

Zoals u heeft kunnen lezen in de eerdere aankondiging komt de schoolfotograaf op donderdag 4 oktober bij ons op school.

De achtergrond van de foto's is wit steigerhout, kleurrijke kleding wordt aangeraden door de fotograaf!

Er worden individuele foto's, klassenfoto's en foto's van de broertjes/zusjes die op de Windvang zitten gemaakt. Het is niet mogelijk om foto's te laten maken met broertjes/zusjes die op een andere school zitten of nog thuis zijn.

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2018: Thema Vriendschap!

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Ook de kinderen op De Windvang gaan aan de slag met dit thema. Voor u als ouders zullen er ook een tweetal activiteiten zijn:

 

- Er is een boekenmarkt waar u met uw kind even kunt komen kijken. Deze zal plaatsvinden op donderdag 4 oktober om 14.45

- Als afsluiting zullen we met elkaar in de kuil naast school het kinderboekenweeklied ten gehore brengen. Per groep zullen er 2 kinderen vooraan zingen/dansen. U bent hierbij van harte uitgenodigd om te komen kijken. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 12 oktober om 14.30. 

 

Komt allen, kom erbij!

 

Juf Marielle, Juf Mirjam en Juf Tineke

Week van de opvoeding
Week van de opvoeding

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Komende week is het de week van de Opvoeding.

In onze regio worden daarom verschillende activiteiten georganiseerd die met opvoeden te maken hebben.

Via onderstaande link kunt u lezen over één van deze activiteiten.

https://www.weekvandeopvoeding.nl/event/thema-avond-opvoeden-van-beelddenkers/

 

Het thema van dit jaar is “Opvoeden is samenspel”. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, school, sportverenigingen, kinderopvang en gemeente.

 

Om die reden willen we komende donderdag 4 oktober een koffie-ochtend organiseren, om samen, onder het genot van een kopje koffie of thee, te praten over de opvoeding van onze kinderen.

Misschien dat we elkaar hiermee kunnen helpen!! De koffie staat klaar tussen 8.30-9.15 uur!

Wist u dat....

* De schoolgids voor dit schooljaar op de website te downloaden is? (klik hier)

* De jaarkalender via de website in te lezen is? (klik hier)

* U het hele schooljaar kunt aanklikken zodat u een mooi overzicht van alle activiteiten heeft?

* De sportkalender van sept-nov van Come4Sports bekend is? (klik hier)

  Agenda:

woensdag 3 oktober

donderdag 4 oktober

donderdag 4 oktober

donderdag 4 oktober

vrijdag 5 oktober

vrijdag 12 oktober

9 t/m 19 oktober

9, 16 en 23 oktober

 

  Activiteit

Studiedag, alle leerlingen vrij

Schoolfotograaf

Koffieochtend (8.30-9.15 uur)

Boekenmarkt kinderboekenweek 14.45 uur

Ouders ontvangen OPP via mail

Afsluiting kinderboekenweek 14.30 uur

Oudergesprekken

Muzieklessen Westlander

 
Come4Sports
Come4Sports

Hallo,

Laten wij ons even voorstellen, wij zijn Come4Sports (de sportmedewerkers van Welzijnskwartier). Wij organiseren elke dag sportactiviteiten voor de basisschoolkinderen. Dit doen we op de schoolpleintjes of trapveldjes in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg. Wij vinden sporten en bewegen helemaal geweldig en laten kinderen graag kennismaken met verschillende sporten. Samen kunnen we kijken welke sport je leukt vindt om te doen. Plezier in sporten/bewegen staat bij ons voorop.

Naast onze activiteiten op de buitenlocaties kun je met ons meesporten tijdens ons winterprogramma in de gymzalen, de schoolvakanties en onder schooltijd zijn we ook actief op basisscholen in heel de gemeente. Ook organiseren we samen met sportverenigingen toernooien en cursussen waaraan iedereen mee kan doen. Kortom, er is genoeg te doen.

Je kunt ons herkennen aan de gekleurde tuk-tuks of onze blauwe trainingspakken.
Voor meer informatie kun je kijken op de website van Welzijnskwartier of op onze Facebookpagina. Ons programma staat ook op de Come4Sports-borden in school.

Website: www.welzijnskwartier.nl
Facebook: Come4Sports – Welzijnskwartier
Facebook: Sport – Welzijnskwartier
Twitter: @Sport_Welzijnskw
Youtube: Sport Welzijnskwartier

Afmelden voor deze nieuwsbrief kan hier