Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief 19 juni 2020 De Windvang   jun 2020
Komende weken en volgend jaar

De komende weken zijn we op diverse fronten enorm hard aan het werk om alles nog voor de zomervakantie goed af te ronden. 

Natuurlijk geven we in de groepen gewoon nog les de komende weken, maar daarnaast zijn we druk met de OPP's, rapporten, de aanstaande verhuizing, het inpakken van spullen enz enz.

Daarnaast zijn we ook nog hard op zoek naar nieuw personeel om alle groepen van volgend jaar te kunnen bemannen. Meer daarover leest u hieronder. 

Ook zijn we druk met nieuwe aanmeldingen, het maken van nieuwe roosters passend bij de nieuwe schooltijden en ook starten we na de zomer met nieuwe methoden. Zo gaan we de methoden van Rekenen, Wereld Oriëntatie en Verkeer en ook de methode Engels vernieuwen. 

Kortom, we vervelen ons niet en proberen zo veel mogelijk aandacht te hebben voor al deze processen zodat we het onderwijs voor volgend jaar goed in kunnen richten. 

Nieuwe groepen
Mede door de Coronacrisis lopen er wat processen vertraging op. Zo ook de indeling van de nieuwe groepen. Dat is altijd al een flinke puzzel en deze periode maakt dat er niet makkelijker op. We vragen daarom nog even geduld.

Jaarplanning
Daarvoor geldt hetzelfde. Ook die planning laat nog heel even op zich wachten. 

Personele zaken

Personele zaken

Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn er een aantal wijzigingen binnen het team van de Windvang.

 

* Vacatures
Momenteel staan er meerdere vacatures uit. Er wordt gezocht naar twee leerkrachten voor de Windvang en samen met de Leidse Buitenschool een leerkracht die ook de taken van de intern begeleider kan doen.

Zodra we hier meer nieuws over hebben, hoort u dat.

 

* Ilona de Jong heeft aangegeven een nieuwe uitdaging aan te gaan in het nieuwe schooljaar. Zij gaat werken op het Limes. We wensen haar heel veel plezier en succes op haar nieuwe school!
 

* Hanneke de Mooij werkt al een aantal jaren voor het sectorkantoor. Zij doet dit vanuit de Windvang zodat zij ook nog een stukje administratie van de Windvang kan doen. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat zij volledig vanuit het sectorkantoor in Voorhout werken en nemen wij afscheid van haar op de Windvang.

 

* Susanna Dubbeldam is aan het reïntegreren, na de zomervakantie zal zij haar uren uitbreiden en hopelijk snel weer volledig hersteld zijn.

 

* Ineke van Welbergen en Samantha Bekooij zijn momenteel nog niet toe aan reïntegratie. We hopen op een spoedig herstel.

Bee Friendly Bee Friendly

Bee Friendly

KRO NCRV heeft 1 miljoen zakjes zaad verspreid. De leerlingen hebben hiermee het leefgebied van de wilde bij vergroot.
Samen met jullie zetten we heel Nederland in bloei, samen zijn we Bee Friendly!


Op de foto een mooi resultaat van Jan uit groep Catamaran

Waterfeest in 't Sloepje Waterfeest in 't Sloepje

Waterfeest in 't Sloepje

Vorige week vrijdagmiddag was het dan zover. Het waterfeest! Omdat ’t Sloepje 1000 punten bij elkaar gespaard had (wegens goed gedrag) mochten de kinderen kiezen wat de belonings-activiteit was. En idd: dat werd het waterfeest.

Na de lunch hebben we onze badkleding aangetrokken. Wat werkte het weer goed mee, de zon straalde! We kregen er nog 3 leerlingen van juf Angela bij en zij waren graag bereid om ons te helpen bij het waterfeest. De kinderen hadden veel spullen meegenomen: waterballonnen, waterkanonnen, spuiten en zelf een extra zwembad! Er stonden dus twee zwembadjes klaar, een kleine watertafel, veel waterballonnen en zelfs een buik-glij-zeep-baan. Mede dankzij meester Leo waren er zelfs 2 waterspetteraars die we aan konden sluiten op de tuinslang. Wat een plezier hadden we met elkaar. 


Trefwoord

Op de Windvang gebruiken we sinds dit jaar de methode Trefwoord.

Trefwoord is al 25 jaar dé methode voor levensbeschouwing op de basisschool. Centraal in Trefwoord staat de leefwereld van kinderen. 

De komende weken zullen deze onderwerpen de revue passeren:

  • Week 26 (22 juni) Kleine redders: waarschuwen, bevrijden, gered worden, een reddende engel 
  • Week 27 (29 juni) Van plek veranderen: een hele overgang, van bekend… naar onbekend, van melkgebit… naar blijvend gebit.
  • Week 28 (6 juli) Drempelbang: van de ene plek… naar de andere, van verdrietig… naar blij, van ontevreden… naar tevreden en van rups… naar vlinder.
  • Week 29 (13 juli) Slotweek: dag schooljaar, tot ziens, opruimen, uitzwaaien en fijne vakantie!
Eindfeest 15 en 16 juli Eindfeest 15 en 16 juli

Eindfeest 15 en 16 juli

De ouderraad heeft een eindfeest georganiseerd op woensdag 15 en donderdag 16 juli.

 

* Woensdag 15 juli komt er een springkussen op het schoolplein en er komt een poffertjesbar

 

* Donderdag 16 juli komt er een ijscokar op het schoolplein

 

We hopen op goed weer en gezellige laatste dagen van het schooljaar.

  Voor de agenda

6 juli 2020

8 juli 2020

8, 9 en 10 juli 2020

 

7, 8 en 9 juli 2020

15 juli 2020

16 juli 2020

17 juli 2020

20 juli t/m 28 augustus 2020

  Acitviteit

OPP en rapport mee naar huis

Margedag, alle leerlingen vrij

Gelegenheid telefonisch vragen stellen over OPP

Kamp groep Klipper

Eindfeest

IJscokar op het plein

Margedag, alle leerlingen vrij

Zomervakantie

 
Nieuw wijkteam gemeente Katwijk

Nieuw wijkteam gemeente Katwijk

Gemeente Katwijk heeft een nieuw wijkteam opgezet. Dit is een plek waar de inwoners van gemeente Katwijk met al hun vragen of problemen terecht kunnen op het gebied van jeugdhulp, eenzaamheid, inkomen/geldproblemen, hulp bij het huishouden, langer thuis blijven wonen.

In plaats van verschillende punten en loketten is er één plek georganiseerd om de toegang tot zorg zo laag mogelijk te maken. Via één telefoonnummer ( 071-4065000 tussen 9.00 en 17.00 uur), via één e-mailadres (wijkteam@katwijk.nl).

Door kennis en kunde samen te voegen hopen zij u nog beter te kunnen helpen, want: iedereen in Katwijk doet mee!

Gebedsgroep op de Windvang

Gebedsgroep op de Windvang

Zoals u weet is er op de Windvang een gebedsgroep van enkele leraren en sinds een maand gecombineerd met de ouders (die willen participeren).

We doen dit nog steeds digitaal.

Wilt u meedoen op vrijdagmiddag om 15:00, kunt u dit kenbaar maken bij juf Mariëlle (marielle.vanaken@aloysiusstichting.nl).

U kunt naar dit mailadres ook gebedsverzoeken sturen.

 

Voelt u zich vrij om uw zorgen/moeiten/dankpunten met ons te delen.

We hebben een God die hoort en redt.

 

Alles natuurlijk AVG-proof.

Afmelden voor deze nieuwsbrief kan hier