Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief 6 april 2020 De Windvang   apr 2020
Beste ouders en/of verzorgers,

Onlangs heeft het kabinet besloten dat de scholen in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten blijven. Dit betekent dat ook de Windvang niet eerder open zal gaan dan maandag 11 mei.

We realiseren ons dat het verlengen van de schoolsluiting voor u grote consequenties heeft. We begrijpen volledig dat dit flinke gevolgen heeft voor het gezinsleven en de combinatie van (thuis)werk met de ondersteuning van de kinderen bij hun schoolwerk. Ook bij de leerkrachten merken we dat de andere manier van werken heel wat van ze vraagt. Helaas hebben we gegeven de omstandigheden weinig keus. We zullen eensgezind de strijd tegen het virus moeten voeren en dat is lang niet altijd gemakkelijk.

We blijven u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Blijf gezond!!!!

Vincent van der Kooij
Goede Vrijdag en Tweede Paasdag

In ons vakantierooster zijn vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en maandag 13 april (Tweede Paasdag) als vrije dag aangemerkt. Op die twee dagen wordt op de scholen géén noodopvang geboden en zal ook geen onderwijs op afstand worden georganiseerd. Dit zijn vrije dagen voor zowel de kinderen als de medewerkers van de scholen.

Meivakantie

In het kabinetsbesluit over de verlenging van de schoolsluiting wordt de geplande meivakantie gerespecteerd als vrije tijd voor zowel de kinderen als de medewerkers van de scholen. Dat betekent dat in die twee weken (van zaterdag 25 april tot en met zondag 10 mei) geen onderwijs op afstand zal worden georganiseerd. Hoe het in die twee weken met de noodopvang is geregeld laat ik u weten zodra daar meer duidelijkheid over is.

Paasfeest Paasfeest

Paasfeest

Beste kinderen en ouders/ verzorgers,

 

a.s. zondag is het alweer Pasen. Vanwege de huidige situatie kan de centrale paasviering helaas niet doorgaan. Als u het toch fijn vindt om live verbonden te zijn met een gemeente, kunt u op deze link klikken.

 

https://kerkdienstgemist.nl/stations/827-Laurentiuskerk-Protestantse-Gem-Rijnsburg/events/live

 

Zondag om 9:30 begint de paasviering. Ook op as-woensdag, witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag is er via deze link een dienst live mee te beleven.

 

Omdat we het paasfeest op school niet ongemerkt voorbij willen laten gaan, mogen alle kinderen een mooie paastekening maken. Zie het voorbeeld onderaan dit bericht.

 

De kinderen kunnen dit stap voor stap zelf maken op een wit A4. Het is natuurlijk het mooiste om het in te kleuren met stift (maar alleen de randjes met stift en de rest met potlood is ook prachtig!). Je kunt kiezen of je van elk heuveltje een kuiken of een versierd ei maakt.

 

Als deze tekening donderdag (zie wanneer u aan de beurt bent elders in deze nieuwsbrief) ingeleverd wordt, krijg je een kleine verrassing. Van al de ingeleverde kunstwerken maken de juffen en meesters nog wat moois. We hopen jullie allemaal donderdag even te treffen op school (mocht dit niet lukken, kan je met je juf/ meester natuurlijk een andere afspraak maken.

 

Nog 2 leuke filmpjes voor thuis:

 

Palmpasen met de zandtovenaar

Pasen met de zandtovenaar, eerste paasdag

 

ps. De mooie paastekening rechts bovenaan dit bericht is gemaakt door Sanne uit ’t Sloepje
  Groep

Sloepje

Stern

Kotter

Catamaran

Punter

Westlander

Klipper

  Ophalen paasattentie

09.00 - 09.30 uur

09.30 - 10.00 uur

10.00 - 10.30 uur

10.30 - 11.00 uur

11.00 - 11.30 uur

11.30 - 12.00 uur

12.00 - 12.30 uur

 
Informatie 5 gelijke schooldagen

Afgelopen vrijdag heeft u via de mail een link ontvangen naar een video met meer informatie over 5 gelijke schooldagen. Mocht u deze gemist hebben, hier nogmaals de link:

 

https://youtu.be/IjAtJ5w1xoA

 

Aanstaande dinsdag en donderdagavond om 20.15 uur zijn er 2 informatiebijeenkomsten via een livestream op You Tube. U ontvangt hier via de mail links voor.

Schoolreis en Filmdag groep Klipper Schoolreis en Filmdag groep Klipper

Schoolreis en Filmdag groep Klipper

Voor dit schooljaar staan de schoolreis en de filmdag voor de eindfilm van groep Klipper gepland op donderdag 23 april. Zoals u zult begrijpen kunnen deze niet doorgaan.

Er wordt gekeken of beiden na de meivakantie nog ingepland kunnen worden. Zodra hier meer over bekend is stellen we u hiervan op de hoogte.

 

 

  Voor de agenda

Dinsdag 7 april 20.15 uur

 

Donderdag 9 april

Donderdag 9 april 20.15 uur

 

Vrijdag 10 april

Maandag 13 april

  Activiteit

Livestream via You Tube over 5 gelijke dagen model

Ophaalmomenten op school

Livestream via You Tube over 5 gelijke dagen model

Goede Vrijdag

Tweede Paasdag

 
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan hier