Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   Nieuwsbrief maart 2019 De Windvang   mei 2020
Update verbeteropdracht Inspectie van het Onderwijs

Zoals u weet, hebben wij een verbeteropdracht gekregen van de inspecteur. Daarmee zijn wij hard aan het werk.
 

We hebben de afgelopen weken verschillende extra bijeenkomsten en vergaderingen gehad. Hierbij is ook begeleiding vanuit de CED geweest over het differentiëren in de groepen (aansluiten bij de verschillende niveaus van de leerlingen binnen een les). 

De leerkrachten gaan de komende weken samen lessen voorbereiden, bij elkaar in de klas kijken naar deze lessen en deze nabespreken. Zo kunnen we met én van elkaar leren. Dit wordt begeleid en zo nodig gemonitord door de CED, IB en directie.

 

Daarnaast zijn we druk bezig met het vernieuwen van de groepsplannen (GP) en ontwikkelingsperspectieven (OPP’s) zodat we beter zicht krijgen en houden op de ontwikkeling van de leerlingen. Dit wordt voornamelijk opgepakt door het zorgteam en de directie. De leerkrachten kunnen zich dan focussen op hun didactisch handelen en met name het differentiëren in de groep. Het is voor de school een flinke klus, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

Eerste 'BOOS' training afgesloten

Afgelopen maandag hebben we de eerste training ‘ Wat kun je doen als je snel boos bent’ met een zevental bovenbouw leerlingen feestelijk afgesloten. De leerlingen hebben de afgelopen weken veel handvatten gekregen om met hun boosheid om te leren gaan. Van verschillende ouders heb ik gehoord dat ze thuis de eerste positieve effecten al gemerkt hebben bij hun kinderen. De kinderen hebben hard gewerkt en een goede start gemaakt, want deze vaardigheden leer je niet in een paar weken aan. Dus zullen we ze in de komende periode ook nog begeleiden en ondersteunen, zodat ze nog verder kunnen groeien op dit gebied. Afgelopen maandag hebben alle deelnemers hun diploma ontvangen in het bijzijn van de ouders.

De komende weken gaat er een nieuwe groep kinderen van start met deze training. Dit keer komen de leerlingen uit de onderbouw hiervoor in aanmerking. We zullen de ouders van de kinderen die aan de komende training deel mogen nemen persoonlijk benaderen. 

We hopen dat de training ook voor deze groep kinderen een succes mag worden.

 

Janneke Buitenhuis (orthopedagoog)

Koningsdag 2019

Koningsdag 2019

Over een aantal weken is het zover! De Koningsspelen 2019! Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, vieren we de spelen dit jaar op vrijdag 12 april.

 

Dit schooljaar zullen de groepen Klipper, Schoener, Westlander & Kano workshops gaan volgen op de Krom. Zij wandelen na de start op school richting de Krom. 

 

De groepen Jolletje, Sloepje, Vletje, Kotter & Tjalk blijven op De Windvang en zullen hier een spel- en sportprogramma gaan volgen!

 

Uiteraard ontbreekt ook niet het jaarlijkse Koningsspelen ontbijt/lunch! De groepsleerkracht bekijkt per groep of ze met hun groep gaan ontbijten of lunchen.

 

Op een rij (globaal):

·         08:35uur Dansje in de kuil voor de groepen Jolletje t/m Tjalk. (De groepen Klipper, Schoener, Westlander en Kano zullen dit op de Krom doen)

·         09:00uur-10:15uur Spellen groepen Jolletje t/m Vletje

·         10:30uur- 11:15uur Spellen groepen Kotter & Tjalk

 

Op dit moment hebben we nog niet voldoende ouders om te begeleiden op deze dag.

Om deze dag tot een succes te maken vragen we uw hulp. Mocht u vrijdag 12 april vrij zijn en willen helpen, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind.

 

We hopen op veel reacties en een zonnige, sportieve dag!

 

De Koningsdagcommissie

Paasviering

Paasviering

Op donderdag 18 april a.s. vieren wij het paasfeest in de Pniëlkerk. De viering begint om 08.45 uur en zal ongeveer een uur duren. 

Alle kinderen worden gewoon om 8.30 uur op school verwacht, zij gaan gezamenlijk naar de kerk. U bent natuurlijk van harte welkom om het paasfeest met ons mee te vieren.

 

Vanuit de ouderraad wordt er een paasbrunch aan alle groepen aangeboden. Hier zullen de kinderen van gaan genieten na de paasviering.

Eierdozen sparen

Het Jolletje heeft geen lege eierdozen meer, we gebruiken ze regelmatig zowel groot als klein. 

Wilt u ze voor ons bewaren? 

Alvast bedankt!

CJG organiseert: Puberbeurs social media en gamen

CJG organiseert: Puberbeurs social media en gamen

Pubers worden zelfstandig en hebben een duidelijke mening. Maar pubers zijn ook op zoek naar zichzelf. Voor veel ouders kan opvoeden een uitdaging zijn. Tijdens de informatiebeurs krijg je informatie en inspiratie over het opvoeden van pubers.

 

Theater 't Lev geeft je met interactief theater een kijkje in de wereld van pubers. Je wordt op een verrassende, humoristische en inspirerende manier geïnformeerd over de thema's social media en gamen.

 

Voor wie Ouders van kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar. Ook professionals en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Wanneer Maandag 08 april 2019,  19.45 - 21.45 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Waar Vergadercentrum ‘In Duyn’, Noordduinseweg 17, 2221 BL Katwijk aan Zee

Kosten Geen

Aanmelden Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar cjgkatwijk@ggdhm.nl.

Meer informatie klik hier voor de flyer

 

  Voor de agenda

Dinsdag 2 en donderdag 4 april

Dinsdag 2 april

 

Donderdag 4 april

 

Maandag 8 april

Vrijdag 12 april

Vrijdag 12 april

Donderdag 18 april

Vrijdag 19 april t/m vrijdag 3 mei

  Activiteit

Oudergesprekken

Praktisch verkeersexamen Klipper & Schoener

Theoretisch verkeersexamen Klipper & Schoener

Puberbeurs door CJG

Koningsspelen

Rapporten mee

Paasviering

Pasen en meivakantie